Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Зафіксовано домашнє насильство над дітьми

Дата: 02.04.2024 16:21
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Відповідно до повідомлення Окнянського відділу поліцейської діяльності №2 Подільського РУП в одній із сімей на території Антонівського старостату зафіксовано домашнє насильство над дітьми, а саме: умисні дії психологічного характеру, що полягали у нецензурній лайці на адресу дітей, погрозами фізичною розправою та шарпанням за верхній одяг. Працівники служби у справах дітей виїхали в сім’ю.

Що з’ясувалося на місці? Батьки, не маючи постійної роботи, працюють по найму у людей. Своїх дітей до роботи не привчили, тож підлітки звикли спати до обіду, нічого не робити. Немає в них розуміння того, щоб зробити щось приємне для своїх батьків, наприклад, прибрати в будинку, чи приготувати хоч якусь вечерю. І одного дня мамині нерви здали. Прийшла додому втомлена після важкої праці, та ще й «добрі» люди трохи пригостили алкоголем. А вдома: не підметено, посуд брудний і діти питають, що їм поїсти…

Ось і зірвала мати свою злобу на дітях. Мовляв, діти ледачі, нічого не вміють, нічого не хочуть самі робити, лише вимагають все від батьків…

Найперше, довго виясняли причини такого становища, розмовляючи з батьками і дітьми. Спільно прийшли до висновку, що найбільша вина - батьків. Адже саме батьки повинні привчати дітей до самостійного життя і бути прикладом у тому числі і в плані налагодження побуту, виконанні домашніх обов’язків. Діти вже мали б уміти приготувати їжу, випрати та попрасувати одяг, прибрати в кімнаті, вимити посуд, допомагати по господарству. А якщо батькам байдуже чим займаються їхні діти, аби тільки не заважали, тоді і виникають неприємні ситуації та сімейні чвари.

Працювати є над чим і дорослим, і дітям - було б бажання. А його якраз і бракує.

Так як найменша дитина навчається в Чорнянській спеціальній школі Одеської обласної ради (в даний час навчання проходить дистанційно), працівниками навчального закладу на чолі з директором Тетяною Порожнюк зібрано та передано сім’ї продуктову допомогу: крупи, макаронні вироби, жир, сало, консервація.

Отож, сім’я має спільно працювати над помилками, а працівники служби невдовзі перевірять виконання поставлених перед родиною завдань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних