Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

З 4 по 9 березня в м. Києві на базі тренінгового центру "Простір можливостей" пройшло навчання 30 майбутніх ветеранських кейс менеджерів з Одеської області.

Дата: 11.03.2024 11:15
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

З 4 по 9 березня в м. Києві на базі тренінгового центру "Простір можливостей" пройшло навчання 30 майбутніх ветеранських кейс менеджерів з Одеської області. Окнянщину представляла начальник відділу соціального захисту населення Олена Толстенко. Цей проєкт став можливим завдяки підтримці Фонду “Партнерство задля стійкості України”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

За 6 місяців команда планує навчити майже 400 майбутніх ветеранських кейс менеджерів з різних куточків України.

За інформацією заступниці Міністра соціальної політики України Уляни Токарєвої - у 2023 році кількість звернень до соціальної сфери ветеранів та членів їхніх родин зросла у 20 разів у порівнянні iз 2022 роком.

Сьогодні багато говориться про соціальний супровід ветеранів та членів їхніх родин як один з ключових напрямів у реінтеграції учасників та учасниць бойових дій у цивільне життя.

Соціальна сфера має дуже гнучко реагувати на такі запити, бо найбільш інтегрована до інших сфер. Вона, до прикладу, не влаштовує на роботу, але завданням соціальної сфери є підказати вирішення цього питання - знайти кадрову агенцію, контакти центру зайнятості, курси перекваліфікації тощо. Соціальний працівник - це, у першу чергу, помічник людини і представник її запитів.

Саме професійна комунікація є одним із визначальних напрямків роботи “ветеранського кейс - менеджера”. Знати портрет свого клієнта, розуміти запити, орієнтуватися - куди перенаправити, формувати профайл і унеможливлювати кризу.

Це ті основні задачі, які стоять перед фахівцями, які будуть надавати послуги, в тому числі і соціальні, ветеранам і ветеранкам, а також членам їхніх родин.

Саме тому у навчальний курс включені такі важливі теми, як:

🔹інтегрований та сімейно-орієнтований підходи у роботі з ветеранами та їхніми родинами

🔹технологія ведення випадку кейс менеджменту огляд існуючих державних програм (про психологічну підтримку, освітні можливості, медичне забезпечення)

🔹ветеран як працівник, особливості взаємодії з роботодавцями тощо.

📷 На фото група з Одещини, яка вивчала курс ветеранський кейс менеджмент. Усі вони діючі працівники соціальної сфери і сфери надання адміністративних послуг.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних