A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 06.03.2024 09:31
Кількість переглядів: 51

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі 

надання послуг з розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної форми власності для рибогосподарських потреб в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області. Розроблення проектів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області. Розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області. Виготовлення паспортів водних об'єктів в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області.

«ДК: 021: 2015-71340000-3 — Комплексні інженерні послуги»

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Процедура закупівлі – відкриті торги із застосуванням особливостей здійснення публічних закупівель, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі»,                                                                                на період дії правового режиму воєнного стану в Україні

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія:

  • Найменування:  Окнянська селищна рада Подільського району Одеської області;

  • Україна, 67900, Одеська обл., Подільський р-н, селище міського типу Окни, вул. Незалежності, будинок 2;

  • Код ЄДРПОУ -  04379924;

  • Категорія - Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.

  1. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Надання послуг з розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної форми власності для рибогосподарських потреб в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області. Розроблення проектів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області. Розроблення технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області. Виготовлення паспортів водних об'єктів в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області.

  2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-02-28-004395-a

  3. Посилання на процедуру закупівлі в електронній системі закупівель: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2024-02-28-004395-a 

  4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі розроблено у відповідності до Земельного кодексу України, Закону України «Про землеустрій» та інших діючих нормативно-правових актів, що регулюють земельні відносини в Україні.

  5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Розмір бюджетного призначення визначений з урахуванням вимог наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 "Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі. При визначенні очікуваної вартості закупівлі враховувались цінові пропозиції постачальників, інформація про ціни на послуги, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронній системі закупівель "Prozorro".

Розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної форми власності для рибогосподарських потреб в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області, здійснюється з метою подальшого передання земельних ділянок у користування, за результатами проведення земельних торгів та наповнення місцевого бюджету за рахунок орендної плати. Відповідно до положень статті 50 Закону України “Про землеустрій”, обов’язковим етапом є складання проекту відведення земельної ділянки, зокрема в тих випадках, коли формуються нові земельні ділянки (включаючи приватизацію чи оренду земельної ділянки).

               Наявність паспортів водних об’єктів також є необхідною умовою передання земельних ділянок комунальної форми власності для рибогосподарських потреб в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області в користування за договором оренди, згідно вимог статті 51 Водного кодексу України, відповідно до якої надання водних об'єктів у користування на умовах оренди здійснюється за наявності паспорта водного об'єкта. Паспорт водного об’єкта є невід’ємною частиною договору оренди водного об’єкту.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про землеустрій» для встановлення або зміни меж адміністративно-територіальних одиниць розробляються проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць розробляються для створення повноцінного життєвого середовища та створення сприятливих умов їх територіального розвитку, забезпечення ефективного використання потенціалу територій із збереженням їх природних ландшафтів та історико-культурної цінності, з урахуванням інтересів власників земельних ділянок, землекористувачів, у тому числі орендарів, і затвердженої містобудівної документації. Крім того, зауважимо, що проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів Окнянської селищна рада Подільського району Одеської області розробляються для подальшого належного проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

Таким чином, межі населеного пункту вважаються встановленими, а органи місцевого самоврядування набувають права розпоряджатися земельними ділянками, які відповідно до розроблених проектів щодо встановлення меж відповідної сільської, селищної, міської ради включаються до їх територій, після встановлення (винесення) меж території населеного пункту в натуру (на місцевість), закріплення меж території межовими знаками та внесення відомостей про встановлені межі населеного пункту до Державного земельного кадастру, що в свою чергу обумовлює необхідність здійснення такого встановлення меж.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про оцінку земель», нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні (крім випадків спадкування спадкоємцями першої та другої черги за законом (як випадків спадкування ними за законом, так і випадків спадкування ними за заповітом) і за правом представлення, а також випадків спадкування власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою) та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Відповідно ст. 18 Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення - не рідше ніж один раз на 5-7 років.

Потреба у виготовленні паспортів водних об’єктів в межах Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області зумовлена вимогами статті 51 Водного кодексу України, відповідно до якої надання водних об'єктів у користування на умовах оренди здійснюється за наявності паспорта водного об'єкта. Порядок розроблення та форма паспорта затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища.

  1. Очікувану вартість/розмір бюджетного призначення предмета закупівлі визначено за результатом моніторингу цін на ринку і складає 2 000 000,00 грн з ПДВ (отримано комерційних пропозиції від операторів ринку землевпорядних послуг).

  2. Очікувана вартість предмета закупівлі: 2 000 000,00 грн з ПДВ.

  3. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням обсягів наявної потреби у товарахроботахпослугах цього типу та визначений у кошторисі на 2024 рік. Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі середньої ціни на ринку, шляхом моніторингу ринкових цін на аналогічні послуги.

  4. Процедура закупівлі: застосовується процедура відкритих торгів з особливостями згідно Постанови КМУ від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних