Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

20 листопада відбулася розширена апаратна нарада

Дата: 20.11.2023 12:20
Кількість переглядів: 137

Фото без опису20 листопада під головуванням селищного голови Олега Бєлоуса відбулася розширена апаратна нарада за участі керівників комунальних установ, керівників відділів та структурних підрозділів селищної ради, на якій підсумовано роботу за попередній тиждень та обговорений поточний стан справ у громаді.

Нараду розпочали із загальнонаціональної хвилини мовчання, на якій всі присутні вшанували пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії російських окупантів.

Сьогодні доповідали начальник відділу освіти, культури та туризму Микола Мельник та директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Ольга Ратушняк.

З головного щодо роботи відділу освіти, культури та туризму:

Протягом 2023 року, під час дії правового режиму воєнного стану, відділ освіти працював згідно з планом роботи відділу та календарями основних заходів на місяць.

В селищній раді функціонує 13 закладів дошкільної освіти, налічується 773 дитини дошкільного віку. Для задоволення освітніх потреб населення працює 5 опорних закладів, до складу яких входить 8 філій. Всі заклади працюють в очному режимі.

Освіту в 2023-2024 навчальному році здобувають 2165 учнів, з них для 80 дітей з особливими освітніми потребами організовано інклюзивне навчання, за кожним з учнів закріплено асистента вчителя та педагогічний патронаж (за індивідуальними програмами).

В усіх закладах загальної середньої освіти облаштовані захисні споруди цивільного захисту, що комісійно визнані як найпростіші укриття. В укриттях створені належні умови санітарні умови для перебування учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги. Захисні споруди забезпечені питною водою, необхідним набором медикаментів, первинними засобами пожежогасіння.

Для філії Гулянська гімназія закуплено два опалювальних котла, також виділені кошти на ремонт та переобладнанні котельні. Для Чорнянського опорного ліцею закуплено один опалювальний котел.

У 2023-2024 навчальному році організовано підвезення 507 учнів (100%), 48 вихованців, 48 працівників. Підвезення здійснюється до 13 шкіл та 3 закладів дошкільної освіти 18 транспортними засобами. За останні 3 роки громадою придбано 8 нових шкільних автобусів.

Всі заклади освіти мають власні харчоблоки, які забезпечені необхідним обладнанням, в достатній кількості столовим і кухонним посудом. Для надійного зберігання продуктів харчування закуплено нове холодильне обладнання.

Розроблено чотиритижневе сезонне меню для закладів середньої та дошкільної освіти, яке погоджено в Держпродспоживслужбі.

Проводяться роботи по ремонту покрівлі ЦКД Окнянської селищної ради.

З головного щодо роботи КУ «Центр надання соціальних послуг»:

В КУ «ЦНСП» функціонує :

- відділення соціальної допомоги вдома, що надає соціальну послугу догляду вдома;

- відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, що надає соціальну послугу стаціонарного догляду.

Соціальна робота фахівців із соціальної роботи та психолога спрямована на:

- раннє виявлення, облік та соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- проведення інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на формування засад усвідомленого, відповідального батьківства;

- робота по створенню прийомних, патронатних сімей, забезпечення соціального супроводження прийомних, патронатних сімей;

- надання послуг, соціальна підтримка сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- проведення інформаційно-просвітницьких, профілактичних заходів у дитячому та молодіжному середовищі.

В процесі роботи з даною категорією сімей нашої громади, працівниками ЦНСП визначено основні причини, з якими найчастіше пов’язані проблеми, що виникають у них: пияцтво, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, залежність. труднощі підліткового віку, непрацездатність, хвороба дитини, конфлікт між членами родини, різні види насильства. Важливим фактором сімейного неблагополуччя також є низький рівень матеріального забезпечення.

Під соціальним супроводом перебуває 25 сімей в яких виховується 66 дітей. Соціальною роботою охоплено 3 прийомні сім'ї ( де виховуються 7 дітей), 1 дитячий будинком сімейного типу ( де виховуються 9 дітей.). Спільно з прийомними батьками та батьками вихователями, складено та обговорено плани соціального супроводження сімей та дітей з метою вирішення нагальних питань життєдіяльності, створення належних умов для виховання та розвитку дітей у цих сім'ях.

Соціальною роботою охоплені 103 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. На 77 дітей складено акт оцінки потреб особи. Відповідно з даною категорією дітей спільно з службою у справах дітей проведено інформаційно роз’яснювальні бесіди.

У зв’язку з військовим часом, фахівцям додався ще один напрямок, такий, як робота з внутрішньо переміщеними особами: дитячий будинок сімейного типу -1( де виховуються 7 дітей), під соціальним супроводом - 3 сім’ї (де виховуються 8 дітей). Спільно з службою у справах дітей було надано консультативну інформацію відповідній категорії осіб, щодо направлення до різних структурних підрозділів для легкої адаптації в Окнянській селищній раді. З дітьми ДБСТ було проведено тренінг адаптація.

Відділення соціальної допомоги вдома охоплює обслуговуванням пенсіонерів у 12 населених пунктах (смт. Окни, с. Флора, с. Ставрове, с. Маяк, с. Антонівка, с. Довжанка, с. Артирівка, с. Дубове, с. Цеханівка, с. Топали, с. Чорна, с Гавиноси). Даних осіб обслуговують 16 соціальних робітників. Соціальні робітники надають близько 45 видів соціальних послуг підопічним відділення.

Забезпечення громадян, які перебувають у відділенні стаціонарного догляду, здійснюється відповідно до нормативів, передбачених для відділень стаціонарного догляду територіальних центрів, затверджених Мінсоцполітики. Цій категорії громадян забезпечено: соціально – побутове обслуговування, медичне обслуговування, а також забезпечення життєво необхідними ліками; житло у межах санітарних норм, твердий і м’який інвентар (ліжко, стіл, стілець, постіль, тощо), столовий посуд, одяг та взуття; раціональне чотириразове харчування; спеціальні засоби пересування. Щомісяця для обслуговування підопічних закуповуються медикаменти та продукти харчування, миючи засоби, засоби особистої гігієни.

За 2023 рік за співпраці з міжнародними фондами ЦНСП отримали генератор, моноблок, телевізор та прийняли участь в тренінгах по самодопомозі в військовий час, психологічний стан та само вигорання на робочому місці.

Також розглянуто інші важливі питання.

Заслухавши доповідачів, селищний голова Олег Бєлоус надав ряд доручень та рекомендацій відповідальним особам. Також наголосив на необхідності вчасно сплачувати кошти за водопостачання та водовідведення.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних