Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Світла пам’ять світлій Людині

Дата: 19.10.2023 12:48
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

Рідні і близькі друзі називали цього світлого хлопчину Юрчиком. Його пам’ятають, як надзвичайно життєрадісну, привітну, щиру людину, патріота, який хотів кращого майбутнього для своєї країни. Сам ще дитина і водночас мужній Воїн. Він не встиг продовжити свій рід та відчайдушно боронив життя інших…

Яким був 21-річний юнак? «Людина-позитив» – так його характеризують, ті, хто знав Юрка. Він завжди світився, випромінював радість та добро, і промені цієї життєвої енергії щедро зігрівали близьких. Він був готовий прийти на допомогу, віддати останнє, заспокоїти та вселити віру в хороше.

Юрко 2021 року підписав контракт і пішов служити в ЗСУ. Коли почалося повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну з перших днів війни мужньо виконував бойові завдання, будучи військовослужбовцем самохідного артилерійського взводу самохідної артилерійської батареї.

12 жовтня 2023 року Юрій Прачук прийняв свій останній бій неподалік населеного пункту Степова Новоселівка Куп’янського району Харківської області. Наступного дня наш Герой-захисник помер у військовому шпиталі Харкова від отриманих поранень.

Повне спустошення, нестерпний біль... і ненависть. Війна забирає цвіт нашої громади – молодих, активних, найкращих… та продовжує приносити горе в наші оселі.

Юрчик міг би щасливо жити, продовжувати бути люблячим сином, онуком, братом, гарним товаришем, успішним молодим чоловіком, якби не проклята війна… Війна, яка без запрошення увірвалася у наше з вами життя, війна, яка змінила долі мільйонів українців, війна, яка залишила ще одну сім’ю без найріднішої людини.

Сьогодні ми попрощалися з Юрком… На колінах, встеляючи дорогу у вічність квітами, проводжали свого захисника у вічну дорогу рідні, друзі, односельчани. Заупокійну службу і супровід похоронної процесії здійснив військовий капелан протоієрей Михайло Базилько.

-Окнянська селищна рада, вся громада глибоко сумують з приводу тяжкої втрати і висловлюють щирі співчуття родині загиблого захисника. Дякуємо за сина-Героя, - каже Окнянський селищний голова Олег Бєлоус.

-Наші безстрашні захисники воюють у надважких умовах, чоловіки і жінки героїчно жертвують своїм життям заради виживання цілої країни. Окнянська громада вдячна кожному, хто захищає рідну землю від загарбників, хто оберігає дітей свого народу від поневолення. Кожен такий воїн, як і наш новітній Герой Юрко Прачук, – наш безцінний скарб і національна гордість. На жаль, на шляху до відновлення миру, справедливості й правди ми втрачаємо найкращих, але ніколи не забудемо їх подвиг заради життя кожного з нас, - каже Олег Сергійович.

Небеса обирають найкращих… І Юрко Прачук був саме таким – найкращим другом, найкращим сином для своєї матері, найкращим сином України. І навіть попри юний вік, насправді він був мужнім чоловіком, який в найкритичніший момент історії своєї країни взяв зброю і пішов в саме пекло захищати її від ворога. Людина-світло згасла, але його подвиг навіки залишиться в пам’яті рідних, друзів та земляків.

Доземний Тобі уклін, молодий Герою! Вічна слава і пам’ять Лицарям світла, які тримають нам небо…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних