Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

На базі Окнянського опорного ліцею пройшла щорічна освітянська конференція

Дата: 30.08.2023 15:12
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Сьогодні, 30 серпня 2023 року, напередодні нового навчального року, на базі Окнянського опорного ліцею пройшла щорічна освітянська конференція, яка стала об’єднавчою платформою для фахівців галузі освіти Подільщини.

До нашого селища Окни з’їхалися освітяни з усіх сільських, селищних та міських громад Подільського району на чолі з головами територіальних громад.

Захід проводився за ініціативи і підтримки голови Подільської РДА Михайла Лазаренка.

Відкриваючи конференцію, Михайло Лазаренко, наголосив.

-З поміж усіх завдань, які стоять перед місцевим самоврядуванням і освітянами - головним є безпека дітей під час освітнього процесу. Поновлення роботи шкіл в очному режимі, а ми плануємо працювати саме так, створюють виняткову можливість забезпечити дітей доступом до безпечного та підтримуючого навчального середовища. Адже для дітей важливо мати можливість навчатися у стінах школи, взаємодіяти зі своїми однолітками та отримувати підтримку від учителів. Світовий досвід підтверджує, що психосоціальне здоров’я та добробут учнів впливає на успіхи у навчанні та на розвиток дітей. Однак, очне навчання – це ще й велика відповідальність. Прошу про це пам’ятати.

-Допрацьовуємо проблемні питання у найкоротший термін і створюємо дітям і вчителям всі умови для плідної роботи та успішного навчання. Ви, шановні освітяни, еліта Подільщини. Ми вами пишаємося, вам довіряємо своїх дітей і радіємо вашим спільним успіхам. Разом, вперед до Перемоги, - закликав Михайло Дмитрович.

Михайло Дмитрович відзначив грамотами голів громад, які найкраще справилися із підготовкою освітніх закладів до нового навчального року. Серед нагороджених також голова Окнянської селищної ради Олег Бєлоус.

Далі роботу продовжили спікери конференції (заступник голови Подільської РДА Павло Прачук, начальники відділів освіти і директори освітніх закладів Подільського району), які поділилися досвідом роботи у реаліях сьогодення.

Після закінчення основної частини конференції її учасники здійснили екскурсію Окнянським опорним ліцеєм, оглянули виставку робіт вихованців Окнянського БДЮТ і взяли участь у відкритті чергового класу безпеки на Окнянщині.

…Українець успішний тоді, коли вільний, а система освіти ефективна тоді, коли у центрі уваги — людина. Сьогодні Подільщина презентувала своє бачення розвитку української освіти. Серед головних цінностей — свобода, самореалізація, розвиток. Водночас маємо враховувати особливості сьогодення. Освіта готує людину до завтрашнього дня, тож уже сьогодні маємо формувати свідомих громадян і майбутніх розробників технорішень для нашої перемоги.

Варто відзначити, що організація і атмосфера конференції були на високому рівні. Гостей вітав духовий оркестр Малаївської гімназії, яка є філією Окнянського опорного ліцею, а також Маргарита Вербанська, Ольга Грабченко, тріо викладачів Окнянської музичної школи у складі Марини Дудник, Тетяни Брадик та Аріни Адамович.

В цілому, гарні враження учасникам конференції були забезпечені колективами Окнянського опорного ліцею, відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Окнянської селищної ради, Окнянського БДЮТ.

-Вдячний всім, хто долучився до підготовки вчительської конференції усієї Подільщини на Окнянщині. Молодці. Справилися, - каже Окнянський селищний голова Олег Бєлоус. - Рухаємося далі – попереду багато роботи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних