Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Вшанували пам’ять Миколи Антипова

Дата: 07.08.2023 15:21
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Традиційно, 7 серпня, прикордонники і Окнянська селищна рада вшановують пам’ять Миколи Антипова - нашого Героя земляка та його мужніх побратимів, життя яких обірвалося під час організованого прориву з оточення у "довжанському котлі" улітку 2014-го року.

Найтрагічнішими і найболючішими для прикордонного відомства залишаються події, що відбулися у липні-серпні 2014 року. Тоді в тяжких боях загинуло чимало прикордонників. Серед них і Микола Антипов.

Нинішнього року на могилі Миколи Антипова у селі Нестерово зібралися представники 2 прикордонного загону (Подільськ) на чолі з Сергієм Григоровичем Власенком, побратими по службі в навчальному центрі в Оршанці, прикордонники Гулянського відділенння інспекторів прикордонної служби, Окнянської селищної ради (в особі секретаря селищної ради Альони Артьомової), Римарівського старостату (в особі старости Світлани Малиновської), а також родина Героя, представники громадськості, друзі Миколи.

Зібралися, щоб віддіти данину пам’яті і шани прикордоннику, який мужньо та самовіддано, до останнього подиху боронив рідну землю.

Минуло 9-років від дня загибелі Миколи, але рана болить і сроку давності горю не має…

- Микола назавжди у нашому строю та у нашій пам’яті, - сказав звертаючись до присутніх Сергій Григорович Власенко. Я був безпосереднім командиром Миколи і знаю його як відданого своїй країні захисника, щирого товариша, люблячого сина і онука. Ми пишаємося подвигом Миколи і його побратимів Слава героям-прикордонникам!

-Ми у вічному боргу перед героями, які віддали найцінніше – своє життя за всіх нас, за соборність та незалежність нашої неньки - України. В нашій пам’яті вони залишаться завжди молодими, готовими до подвигів та звершень. Герої не вмирають, вони залишаються жити в нашій пам’яті вічно, – сказала, звертаючись до присутніх Альона Артьомова.

Військовий капелан проієрей Михайло Базилько відслужив панахиду за загиблим Героєм.

Віддаючи данину шани полеглому Миколі всі присутні поклали квіти до могили героя та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

А в селищі Окни поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку загиблого Миколи Антипова колектив Окнянської селищної ради та представники організацій і установ селища.

-Ми безмежно вдячні за пам’ять про нашого дорогого синочка і онука, - кажуть рідні Миколи. Вдячні за взаємодію і взаємодопомогу, яка у нас існує з прикордонниками і з Окнянською селищною радою, усією громадою. Ми цінуємо кожне щире слово, вашу увагу. Переможемо. Мусимо перемогти. Загибель найкращих синів і доньок України, наших дітей і онуків, не може бути марною. А нашого Миколку, любимо безмежно і пам’ятатимемо… вічно.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних