Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Благоустрій території та ремонт доріг у громаді – один з пріоритетних напрямів роботи Окнянської селищної ради

Дата: 04.08.2023 08:58
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Періодично ми висвітлюємо інформацію про виконану роботу на сайті селищної ради і на сторінці у Фейсбук. І щоразу отримуємо від вас, шановні жителі громади, різну реакцію: і подяки, і критику, і пропозиції. Ми щиро вдячні за зворотній зв'язок, адже це допомагає вдосконалюватись.

Стан доріг – це завжди актуальна тема для обговорення. Навіть під час війни. І це зрозуміло, адже від дороги залежить не лише комфорт водіїв і пішоходів, а й значною мірою наша спільна безпека.

В результаті децентралізації органи місцевого самоврядування стали основними надавачами послуг і в умовах війни росії проти нашої країни ми, як місцева влада, знаходимо можливості вирішувати найгостріші проблеми громади та закривати базові потреби людей.

Тож знову про дороги.

Протяжність автомобільних доріг загального користування державного значення у нашій громаді становить 276,9 км, з яких 33,3 км складає автошлях міжнародного значення «Кропивницький – Платонове», 19,6 км регіональна автодорога Р-33 «Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-В.Михайлівка» та 224 км - автомобільні дороги місцевого значення між населеними пунктами, що перебувають на балансі Державного підприємства «Служба місцевих доріг в Одеській області».

Загальна протяжність вулично-шляхової мережі в населених пунктах громади становить 405,2км і є комунальною власністю Окнянської селищної ради.

На превеликий жаль, стан більшості доріг бажає бути кращим. І ми над цим працюємо.

Так за період другого і третього кварталу 2023 Окнянською селищною радою за власні кошти здійснено планові роботи найбільш проблемних ділянок доріг комунальної власності: вулиць Незалежності, Європейська, Грушевського, Князя Володимира, Вишнева, Трояндова, Подільська, Шевченка, Соборна на Ягорлицькій площі в селищі Окни. Також проведено грейдерування вулиць Миру, Героїв України, Космонавтів, території навколо ринку.

Виконуються відповідні роботи і в селах громади. Так завершено ремонт ділянки дороги в селі Новосамарка, вулиці Радісної в селі Дігори, на стадії завершення роботи на ділянці дороги до села Володимирівка.

У зв’язку з обмеженим фінансуванням на експлуатаційне утримання та ремонт автомобільних доріг загального користування, що перебувають на балансі ДП «Служба місцевих доріг в Одеській області» депутатами Окнянської селищної були прийняті відповідні рішення №1030/25-VIII від 08.02.2023 та №1081/26-VIII від 23.03.2023, якими в рамках співфінансування передано ДП «Служба місцевих доріг в Одеській області» кошти на проведення поточного утримання автомобільних доріг загального користування.

В рамках використання зазначених коштів, ДП «Служба місцевих доріг в Одеській області», як замовник робіт, провела торги на отримання відповідних послуг та визначені підприємства переможці, які станом на сьогоднішній день, вже завершили роботи по ремонту автомобільних доріг О161422 КПП «Станіславка» - Чорна - /М13/ - Новосамарка (ділянка в с.Новосамарка) та О161525 КПП «Федосіївка» - Подільськ - Ананьїв» (мова про спуск в селі Чорна. Зауважуємо, роботи будуть тривати) та С161507 Гавиноси – Дігори – Чорна (дорога в селі Дігори).

Проведення ремонтних робіт вулично-шляхової мережі на вищезазначених вулицях, обумовлені насамперед існуючою системою соціального обслуговування населення. А між селами в пріоритеті під’їзні шляхи до освітніх закладів.

Найближчим часом за сприятливих погодних умов та фінансових можливостей бюджету селищної ради, благоустрій доріг триватиме.

На фото: відремонтований тротуар по вул. Незалежності; відремонтовані площа Ягорлицька; вул. Соборна (біля Нової пошти); вул.Соборна (вгору повз Свято-Вознесенський храм); вул. Вишнева, вул. Подільська, вул.Трояндова. Далі – відремонтована дорога в с.Дігори і в завершальній стадії дорога на село Володимирівка (2 фото).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних