Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

26 квітня 2023 року відбулася чергова 27 сесія Окнянської селищної ради

Дата: 26.04.2023 16:01
Кількість переглядів: 88

Фото без описуСьогодні, 26 квітня 2023 року, під головуванням селищного голови Олега Бєлоуса відбулася чергова 27 сесія Окнянської селищної ради восьмого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь 16 депутатів селищної ради.

Перш ніж приступити до розгляду питань порядку денного сесії, присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, а також ліквідаторів Чорнобильської аварії.

На порядок денний пленарного засідання винесено 33 питання, які були попередньо розглянуті членами постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані до затвердження сесією ради.

Першими розглянуто і прийнято рішення з таких питань: «Про створення відділу реєстрації актів цивільного стану», «Про здійснення повноважень в сфері державної реєстрації актів цивільного стану» та внесено зміни до структури апарату селищної ради та її виконавчих органів.

Що передбачають дані рішення. У зв’язку з реорганізацією Окнянського ДРАЦС, шляхом приєднання його до Подільського, Окнянською селищною радою за підтримки депутатів вирішено створити новий відділ, поклавши на нього виконання функцій державної реєстрації актів цивільного стану. Тобто, окнянам не потрібно буде їхати до Подільська для реєстрації шлюбу, народження чи смерті. Також розширено можливості Окнянського ЦНАП у питанні надання інших реєстраційних послуг. Всі необхідні послуги здійснюватимуться на місці.

Далі. Прийнято рішення про зміни і доповнення до комплексної програми «Безпечна Окнянщина», згідно якого виділено 150 тисяч гривень на спорядження поліцейських Окнянського відділу поліцейської діяльності №2, які увійшли до складу зведеного загону поліції і нестимуть службу на деокупованих територіях.

Депутати прийняли рішення про внесення змін до бюджету селищної ради на 2023 рік та задовольнили цілий ряд нагальних потреб в галузі освіти і охорони здоров’я у тому числі і на ремонти, які передбачаються в дитячих садках, школах, в амбулаторіях сімейної медицини та на ФП.

Прийнятими рішеннями депутати внесли зміни до програми «Місцевих стимулів для медичних працівників КНП «Окнянська багатопрофільна лікарня», до статутів ряду освітніх закладів, ліквідували заклади культури в селах Артирівка, Вижине, Новомихайлівка, Цеханівка та Горячівка.

У ході сесії також розглянуто ряд питань про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про затвердження технічної документації із землеустрою.

У результаті обговорення з усіх питань ухвалені відповідні рішення.

В роботі сесії взяв участь і виступив заступник голови Подільської військової адміністрації Павло Прачук.

-Маємо багато викликів сьогодні, на які варто вчасно реагувати, - сказав Павло Володимирович. Працюємо в умовах війни і тільки героїчна звитяга наших ЗСУ дає нам можливість будувати плани і їх виконувати. Головним залишається наша сумлінна праця на кожному виробництві тут, у тилу, посильна допомога армії, щоб найскоріше Україна здобула перемогу і ми зажили у мирній країні. Попереду багато роботи. Реформи у багатьох сферах продовжуються. На черзі реформа охорони здоров’я - вторинної її частини, тобто наших багатопрофільних лікарень. Найближчим часом ми знатимемо, які саме послуги залишаться в громадах на базі нинішніх лікарень. Попередньо відомо, що Окнянська лікарня буде приєднана до Подільської. Завдань багато і ми маємо їх чітко виконувати.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних