A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

29 березня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Окнянської селищної ради

Дата: 29.03.2023 13:58
Кількість переглядів: 90

Фото без описуСьогодні, 29 березня, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Окнянської селищної ради під головуванням селищного голови Олега Бєлоуса.

Розглянуто такі основні питання:
♦ Про стан дотримання Правил охорони життя людей на водних об’єктах, розташованих на території Окнянської селищної ради, затверджених наказом МВС України від 10.04.2017 №301;
♦ Про системне запобігання утворенню та ліквідацію несанкціонованих та стихійних звалищ побутових відходів;
♦ Про заходи щодо забезпечення протипожежного захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2023 року на території Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області.
      Всі ці питання стосуються життя і здоров’я жителів громади, відтак, є надважливими для виконання.


      Щодо водних об’єктів: оскільки на території громади відсутні визначені і облаштовані місця для купання - орендарі водних об’єктів на території Окнянської селищної ради, в першу чергу, мають нести відповідальність за охорону життя на водоймі. Рекомендовано встановити в межах закріпленої ділянки водної поверхні інформаційно-попереджувальні знаки щодо заборони купання громадян та небезпеки для їх життя, а саме – інформаційні таблички або щити з написом «Водойма для купання не облаштована, Купатися заборонено».

Щодо несанкціонованих та стихійних звалищ побутових відходів:


     За 2022 рік на території Окнянської селищної ради було виявлено та ліквідовано 90 малих несанкціонованих сміттєзвалищ, загальною площею 6,46 га. Обсяг зібраних побутових відходів становив 0,192 тис. м3.
      На сьогоднішній день на території селищної ради функціонує 14 паспортизованих місць видалення відходів.
Майже всі звалища потребують невідкладної санації та рекультивації. Водночас виявляється багато несанкціонованих звалищ, що становить екологічну небезпеку, оскільки стічні води, насичені забруднюючими речовинами, потрапляють у водні об’єкти.
      -Ми у цьому напрямку працюємо постійно, - каже селищний голова Олег Бєлоус. На жаль, окремі жителі продовжують звалювати сміття куди заманеться. Уже обговорили з старостами питання весняного облаштування сміттєзвалищ. У найкоротший термін на всіх об’єктах відпрацює техніка, щоб виконати необхідний фронт робіт. Особливе прохання до громадян: вивозити сміття і побутові відходи лише на сміттєзвалища.

Щодо забезпечення протипожежного захисту:


     Основною причиною пожеж у природних екосистемах, як і минулими роками, залишається людський фактор. Лише протягом 2023 року у громаді вже зафіксовано 15 пожеж. Двох паліїв виявлено і покарано. Відтак, органам влади, лісокористувачам та власникам земельних ділянок необхідно вживати вичерпних заходів щодо захисту природних екосистем від пожеж.
     -У цій роботі потрібна тісна співпраця і взаємодія усіх сторін, - каже Олег Бєлоус. Маємо убезпечити життя людей і майно громади від пожеж.
      З розглянутих питань прийнято відповідні рішення. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних