A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Мітинг-реквієм, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 13:35
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати, коли проливали кров патріоти. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Україна не раз піднімалася з колін. Побита і ціла, в ранах та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити своїх дітей. Терновим шляхом ми дійшли до сьогоднішніх днів.

У лютому 2014 року під час прощання із загиблими активістами Революції Гідності Євромайдан згенерував новий символ відданості, мужності, патріотизму – Небесну Сотню. Це збірний образ людей із різних областей, серед яких були громадяни України, Грузії та Білорусі.

У світовій історії важко знайти інший приклад, коли осмислення трагічних і водночас героїчних подій породжувало настільки яскравий символ – сучасний і водночас глибоко вкорінений у нашому минулому, символ, який цілком відповідав духу нації та постав у вирішальний для неї момент не декларативного, а реального утвердження України як незалежної держави.

Відтоді минуло дев’ять років. І сьогодні, коли ми вшановуємо Героїв Небесної

Сотні, унаслідок повномасштабної воєнної агресії росії Україна має, на жаль, уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників. У Небесній Січі чимало тих, хто був тоді на майдані Незалежності, на “Груші”, біля Маріїнського парку, хто йшов беззбройним проти “Беркуту” на вулиці Інститутській чи виходив на мирні демонстрації у Львові й Донецьку, Севастополі та Рівному, Запоріжжі й Івано-Франківську...

Герої Небесної Сотні прийняли перший бій у війні, яка триває донині. І той бій показав чимало спільного з тим, як діє путін в Україні сьогодні. Бо мета його така сама, і методи такі самі– знищувати тих, хто дає відсіч, застосовувати терор проти цивільного населення, вбивати беззбройних та беззахисних, у тому числі дітей, жінок і старих людей.

Подвиг Небесної Сотні став цементувальним елементом для єднання нашого народу. Цей подвиг слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

Ушановуючи Небесну Сотню, ми згадуємо кожного з її героїв поіменно, бо не повинно бути “невідомих солдатів” серед тих, хто віддав життя у боротьбі за волю своєї країни, чинячи опір ворогові.

Ми віримо у нашу перемогу. Як і в те, що зло буде покарано.

20 лютого 2023 року у приміщенні адміністративної будівлі Окнянської селищної ради відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Подвиг Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє, є для українців прикладом патріотизму та надихає сучасних захисників України мужньо відстоювати незалежність своєї держави. А курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України, за що боролись Герої Небесної Сотні та активісти Революції Гідності, є незмінним, як і прагнення України закінчити перемогою війну з російським агресором, відновити свою територіальну цілісність та побудувати сучасну процвітаючу європейську державу» - сказав селищний голова Олег БЄЛОУС, виступивши перед присутніми.

Фото без опису

Працівники Центру культури та дозвілля Окнянської селищної ради та юний співак і справжній патріот Даніїл Кришталь представили 3 чуттєвих номера, які не залишили байдужими нікого з присутніх в залі.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув у боротьбі за свободу та незалежність, за вільне майбутнє наших дітей.

Фото без описуФото без опису

Згадуючи загиблих Героїв Майдану, не забуваймо ні на мить, що їхню справу ми продовжуємо сьогодні на фронті. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

І ми виборемо нашу свободу.

Слава Україні!

Героям слава


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних