A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

15 лютого, біля пам’ятника воїнам інтернаціоналістам відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових Дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 11:44
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Сьогодні, 15 лютого, біля пам’ятника воїнам інтернаціоналістам відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових Дій на території інших держав, встановлений згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року.

Ця дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 - не повернулися до своїх домівок. Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав - вони виконували «інтернаціональний» обов’язок в Угорщині, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку, на Кубі та в інших «гарячих» точках.

Сьогодні ми вшановуємо мужність наших співвітчизників, які, будучи вірними військовій присязі, брали участь у локальних війнах і збройних конфліктах, що точилися на території багатьох іноземних держав.

У складні часи випробувань, які випали на долю нашої країни, ветерани військових конфліктів не залишаються осторонь активного життя. Завдяки своїм вмінням і наполегливості вони допомагають зі зброєю в руках відстоювати суверенітет, цілісність і незалежність України. З самого початку повномасштабної війни Росії проти України виступили на захист рідної землі захищаючи територіальну цілісність України від російських загарбників і наші земляки, ветерани афганської війни – Маньковський Віталій Олександрович та Пірожок Володимир Ілліч.

«Будь-яка війна, в якій частині нашої планети вона б не відбувалася – це трагедія мільйонів людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати.

У цей скорботний день, схиляємо голови перед героями, які загинули, виконуючи військовий обов’язок» - сказав селищний голова Олег Бєлоус, звертаючись до присутніх.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника вшанували пам’ять усіх загиблих.

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних