A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

ЯК ЗБЕРЕГТИ ТЕПЛО В ОСЕЛІ?

Дата: 14.11.2022 10:34
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Підвищення тарифів на енергоносії, житлово-комунальні послуги та їх подальше зростання спонукає нас до пошуку рішень економії. Де ж ми втрачаємо тепло в наших оселях?

Більшість заходів з енергозбереження не потребує великих фінансових витрат, проте є дуже ефективними (наприклад, усунення протягів). Інші заходи затратні. Наведений нижче список можливих заходів ви можете доповнити і власними ідеями.

1.Закривайте вночі штори, використовуйте жалюзі. У даному випадку мова йде про короткі штори, які не закривають простір навколо радіаторної батареї.

2. Правильно провітрюйте квартиру. Провітрювати краще частіше та не довго. Відкриваючи вікна надовго, ви втрачаєте дорогу теплову енергію і сильно прохолоджуєте стіни і стелі.

3. Догляд за системою опалення. Радіатори опалення повинні бути чистими як ззовні, так і зсередини. Вкривання радіаторів декоративними плитами, панелями, навіть шторами знижує тепловіддачу на 10–12%.

4. Щільно зачиняйте двері кімнат і квартири. А набагато більший ефект дадуть двері та вікна з ущільнювачами.

5. Приблизно четверта частина всього тепла, що надходить у наші квартири, втрачається через щілини під дією протягів.

6. Встановивши захисний екран між радіаторною батареєю і стіною ви можете розташувати своєрідний екран з алюмінієвої фольги або теплозахисний екран з алюмінієвим покриттям. Фольга віддзеркалює тепло, яке випромінює радіатор, і спрямовує його назад у кімнату. Це на 4% зменшить витрати на опалення приміщень. Можна зробити екран самостійно: Наклейте фольгу на обидві сторони ДСП та розмістить на стіні за батареєю.

7. Підвіконня. Чим ширше підвіконня, тим менше тепла виходить назовні через вікно.

8. Тепло на балконі. Заощадити тепло значною мірою можна за рахунок заскленого балкону.

9. Нові вікна. Вони мають надвисокий ступінь теплоізоляції і виглядають привабливіше за своїх дерев’яних "предків".

10. Ізолюйте стіни, підлогу і стелю. Цей "глобальний" за своїм характером задум зручніше всього реалізувати під час капітального ремонту вашої квартири. Сьогодні на ринку представлений широкий вибір ізоляційних матеріалів на будь-який смак.

11. Одяг. Теплий зручний одяг у квартирі – ідеальне "джерело" тепла.

12. Вивільняйте простір навколо радіаторів.

13. Після використання духовки не спішіть її закривати. Коли ви закінчите випікати, залиште дверці духовки відкритими, щоб тепло «перебралося» в кухню.

14. Утепліть своє ліжко. Використовуйте вовняну ковдру, вона найтепліша. А стару покладіть другим прошарком на матрац, так буде тепліше.

15. Після того, як закутаєтесь, випийте гарячого — чаю, кави, гарячого шоколаду, бульйону. Це підніме температуру тіла одразу ж.

16. Закривай двері в під’їзді. Тепловтрати через відкриті двері та розбиті вікна в під’їзді становлять 5-15% від сумарних теплових втрат будинку.

 І запам’ятайте! Не перегрівайте приміщення – вдягайтеся тепліше. При завищеній кімнатній температурі зростає ризик простудних захворювань. За  даними лікарів сон у прохолодному приміщенні корисніший.

У деяких ситуаціях можна знайти також й інші способи зменшення кількості енергії, що споживається. Впроваджуйте їх та обмінюйтеся досвідом з іншими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних