A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників.

Дата: 28.10.2022 11:01
Кількість переглядів: 93

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».

Цього дня традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України. Минуло вже 78 років, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій війні.

Саме на українській території проходили вирішальні битви, які відіграли найбільшу роль у результаті всієї війни. 28 жовтня 1944 року після 15 наступальних операцій фронтового та стратегічного масштабу землі України були повністю звільнені від фашистів.

У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та партизани (разом понад три мільйони солдатів), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (майже 100 тисяч вояків) та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над загарбниками.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

24 лютого 2022 року наша країна знову відчула весь біль та гнів від нападу держави-сусіда, який зрадницьки напав о 4 ранку на сплячі міста з мирними жителями, використовуючи методи нацистської Німеччини 40-років. Сьогодні ми, українці, знову ведемо боротьбу з нацизмом. Наші мужні захисники вже 8 місяців ведуть запеклі бої з рашистськими окупантами, виборюючи право на волю, свободу та незалежність, захищаючи суверенітет нашої держави та життя кожного українця.

У тяжких умовах цієї боротьби гартується наша нація. Ціна дуже висока та вона не марна. І сумніву немає в тому, що ми переможемо! Ми захищаємо свою рідну землю і правда на нашому боці. Велика шана захисникам та захисницям, які зараз боронять рідну Україну на гарячій передовій.

Сила усіх молитов направлена на вас.

Селищний голова Олег БЄЛОУС та колектив Окнянської селищної ради вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу воїнам, загиблим у Другій світовій війні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.