A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Здійснення моніторингу за ціновою ситуацією на товари, які мають істотну соціальну значущість

Дата: 28.03.2022 13:47
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

 

На час воєнного стану було прийнято розпорядження голови Окнянської селищної ради про здійснення моніторингу за ціновою ситуацією на товари, які мають істотну соціальну значущість. Моніторинг здійснюється представниками  Держпродспоживслужби, Окнянської селищної ради та відділом поліції. Станом на 25.03.2022 року торгівельні заклади реалізують: хліб – від 18,00 до 19,00 грн., борошно - від 14,00 грн до 22,50 грн. за кг, макаронні вироби – від 27,00 до 47,50 грн., цукор – 32,00 грн., до 40,00 грн. за 1 кг, птиця – від 65,00 до 68,00 грн., олію – від 65,00 до 74,00 грн., масло вершкове (200 гр.) – від 56,00 до 60,00 грн., яйці – від 35,00 до 38,00 грн., картопля – від 12,00 до 14,00 грн., капуста, морква, буряк – від 27,00 до 30,00 грн.

          В закладах торгівлі, де були завищені ціни, з власниками проведені бесіди, доведено до відома вимоги постанови Кабінету Міністрів України щодо граничних націнок і рекомендовано змінити роздрібні ціни на соціальні товари, які реалізовувались за завищеною ціною. Інформація по моніторингу щотижня направляється до Подільської районної військової адміністрації.

Також звертаємо вашу увагу, що у магазинах споживачі мають право розраховуватися як готівковим,  так і  безготівковим розрахунком! Відмова у безготівковому розрахунку за придбані товари та послуги свідчить про обмеження прав споживача та є порушенням ст. 17 Закону України «Про захист прав споживачів». Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами.

Згідно розпорядження начальника Подільської районної військової адміністрації від 01.03.2022 року № 09/22 «Про заборону торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі в межах Подільського району Одеської області» заборонено торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі з 12.00 01 березня 2022 року.

 В умовах воєнного стану споживачам слід з розумінням ставитися до проблем, які можуть виникати у постачанні продовольства. Суб’єктам господарювання довелось змінювати логістику постачання, змінювати раніше напрацьовані маршрути. Разом з тим, слід зазначити, що майже всі заклади торгівлі в громаді продовжили працювати, цим самим, забезпечивши продовольчу доступність жителям.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних