A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

ЗВІТ старости Гавиноського старостинського округу Окнянської селищної ради Подільського району Одеської області про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 14.03.2022 15:04
Кількість переглядів: 443

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом Окнянської селищної ради об’єднаної територіальної громади.   Згідно зі статтею 54-1, пунктом 6 Закону України „Про місцеве самоврядування в України”, староста звітує перед селищною радою та жителями старостинського округу про свою діяльність не рідше одного разу на рік.

      Виконуючи вимоги цього закону щодо щорічного звітування старости про виконану роботу пропоную звіт про роботу Гавиноського старостинського округу  за 2021 рік.

      До складу Гавиноського старостинського округу входить один населений пункт с. Гавиноси. 

При уточненні загального списку чисельності населення станом на 30 грудня 2021 року складає 638 особи, які зареєстровані та проживають на території села громади, з них осіб:

 

діти до 3 років

11

діти до 6 років

19

діти віком від 6 до18 років

84

діти напів-сиріти

2

діти, які перебувають під опікою

1

дітисиріти

немає

дітиінваліди 

7

інваліди, всього, із них:

І групи 

ІІ групи 

ІІІ групи

19

4

7

8

інваліди війни

немає

громадяни пенсійного віку

198

учасники бойових дій (афганці)

2

учасники  ВВВ

1

учасники  АТО

3

ветеран   військової  служби

немає

діти війни

36

вдови війни

немає

постраждалі від Чорнобильської АЕС

1

Кавалер  3-х орденів трудової слави

1

одинокі громадяни похилого віку та інваліди

5

самотньо - проживаючі громадяни похилого віку та інваліди

15

громадяни похилого віку та інваліди, які знаходяться на надомному обслуговуванні 

14

Мати - героїні

2

Багатодітні  сім’ї:

в них виховується дітей

17

66

Одиночки:

в них виховується дітей

9

13

сім’я, яка перебуває в СЖО:

в них виховується дітей

1

2

сім’я, в якій існує насильство

немає

 

Кількість безробітних змінюється в залежності від пори року. Основну увагу приділяємо молоді та пенсіонерам.  

         В селі працює 1 школа НВК І-ІІ ступенів, де навчається 71 дитини, а також дошкільний навчальний заклад «Пролісок» (ясла-садоккомбінованого типу, де виховується  25 дітей. 

       Функціонує Поштове відділення зв’язку – 1, магазини – 4, ФП – 1, сільський клуб – 1, одне  сільськогосподарське підприємство ТОВ «Окнянський Колос».

        Медична допомога населенню с. Гавиноси надається сільським ФПом та Окнянською  лікарнею.

        Для розвитку культури і духовності в селі працює заклад культури - клуб.

        Як староста, брав участь у всіх пленарних засіданнях Окнянської селищної ради, її виконавчого комітету та в нарадах різного спрямування, де представляю інтереси мешканців села. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету та селищного голови, інформую їх про виконання доручень.  Здійснюю  особистий  прийом  громадян, які звертаються

з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації. 

Прийом громадян відбувається згідно затвердженого графіка особистого прийому  громадян.

       У поточному періоді проведено 39 особистих прийомів, з них в другому  кварталі  було 1 спільно з селищним головою Окнянської селищної ради - Бєлоусом О.С.  На прийомі  прийнято  6 громадянян, з питань, які розглядались на прийомі більшість задоволено. За характером порушених у зверненнях питань головне місце займають питання комунальної та соціальної сфер: капітальний ремонт доріг, водопровідних мереж, ремонт зовнішнього освітлення, якісне надання послуги  електропостачання.

      Усних  звернень громадян та запитів про доступ до публічної інформації надійшло від 8 громадян. По всіх зверненнях надано відповіді, або прийнято відповідні рішення. Майже 96,2 % звернень вирішуються позитивно на користь заявникам. Ряд питань не можуть вирішуватись на їх користь відповідно до вимог чинного законодавства, про що заявникам надано  роз’яснення.

      Одним з показників роботи є листування у різні інстанції для вирішення проблем села. Показово, що у звітному році кількість вихідної кореспонденції склала 129 листа, вхідної кореспонденції52 листа.

І це не просто ділове листування, а воно приносить конкретні позитивні результати для села.

    Як один із напрямків роботи надання адміністративних послуг населенню є видача довідок та актів різноманітного характеру громадянам, в межах наданих повноважень, так всього в 2021 році видано 635 довідок та 63 акта.

      Звернулися за отриманням характеристик з місця проживання для представлення до різних організацій 19 особи.

       В  2021 році надано  документів   94  мешканцям  села для оформлення субсидії  на комунальні послуги .

       З метою профілактики правопорушень адміністративного законодавства, серед населення проводиться постійна роз’яснювальна та попереджувальна робота.

     Неодноразово разом з працівниками соціальних служб Окнянської селищної ради, директором та завучем Гавиноського НВК відвідували сім?ї, які можуть опинитись та які вже опинилися в складних життєвих обставинах,  проводили роз’яснювальну роботу разом з батьками та дітьми. Організовано та надано гуманітарну допомогу,  матерям-одиночкам, багатодітним сім’ям: дитячий одяг, продукти  харчування.

      Відповідно до затвердженої  Програми соціально-економічного та культурного розвитку Окнянської селищної ради, на території сіла Гавиноси протягом 2021 року  було виконано наступні заходи:

 

на протязі року проводився  частковий  ремонт водопровідної мережі для безперебійного забезпечення населення питною водою, по вулицях: Стара Водопровідна, Молодіжна, Центральна, Садова, Озерна, Шкільна, Лугова          

   За кошти Окнянської селищної ради проведено  ремонт та заміна  одного насоса  в артсвердловині  «Шкільна».

– підтримувався задовільний санітарний стан на території села, проводились заходи по обкосу  карантинних  трав,   вирубки  чагарників та сухих  дерев,  чагарників,  в  належному  стані підтримувався  меморіальний комплекс, сільського кладовища  та прилеглі території біля дитячих майданчиків, автобусних  зупинок, в’їзного знаку,  адмінустанови.  

 

постійно здійснюється моніторинг за дотриманням на території старостинського округу санітарного стану села, ведеться контроль за своєчасним вивезенням сміття; 

 

– надається допомога мешканцям села щодо пере адресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради, її виконавчого комітету та інших інстанцій;

 

  з небайдужими мешканцями селища прийняв участь в розчистці дороги – лісосмуги для  громадського транспорту по маршруту «Гавиноси – Чорна». 

 

       Звітній період видався вкрай нелегким з того що планувалось  зробити, зроблено  вкрай  дуже  мало.

       Проводилось обслуговування вуличного освітлення в селі, своєчасно замінювались лампи та фонарі. Постійно підтримується в робочому стані система вуличного освітлення села протяжністю 9 км., яка нараховує 114 світло точок.     

        За допомогою Окнянської селищної ради встановлена  нова мережа вуличного освітлення по вулиці Центральна, Молодіжна, Соснова. Встановили нові лічильники.  Капітально відремонтовані мережі вуличного освітлення протяжністю 5 км.

 

В зимовий період - січень, лютий, грудень 2021року  було організовано розчищення вулиць від снігу своїми силами та за допомогою  ТОВ «Окнянський  Колос».  Також  було частково відремонтовано  дорожнє покриття  по  селі  та біля сільського кладовища.

 

Проводиться робота по Благоустрою села Гавиноси. Попереджено 10  чоловік про порушення правил благоустрою, а також складено 2 адмінпротоколи.

Здійснюється контроль за дотриманням на території старостинського округу громадського порядку.

         З 01.04.2021 року по 28.05.2021 року, також з  01.09.2021 по 30.09.2021 року    проводилися суботники, весняна та осіння толока по впорядкуванню території села Гавиноси. Організовувалась робота  по  косінню  трави по узбіччям вулиць, сільського кладовища. Упорядковано пам’ятник  загиблих воїнів та клумби.

    Побілено дерева в парку та біля адмінбудівлі. Окнянською селищною радою та Ветеранською організацією були надані нам  дерева та кустарними, які були висаджені учнями та громадянами біля пам’ятника загиблим воїнам та сільського кладовища. 

     На сільському кладовищі поштукатурено та пофарбовано  пам’ятний знак, дзвони  та  побілена  1 надгробна плита. 

  с. Гавиноси   та  встановлено  2  вбиральні.

Побілено одна автобусна зупинка  по вулиці Центральна та  поручь встановлена  1 вбиральня.

    Проведено 2 акції «За чисте довкілля». Очищено  2 громадських колодязя по вулиці Центральна та Лугова. Поремонтовано  3 родніка (джерела водопостачання) та встановлено  до них 3 жолуба по вул. Садова, Центральна та  Соснова.

       Знищено і вивезено сміттєзвалища за школою та на кладовищі.

В сільському  ФПі  відремонтовано  дві кімнати та коридор, провели водопостачання, якого там ніколи не було, встановили кран. 

   В сільському клубі поремонтували електророзетку та провели водопостачання, встановили кран.

  В приміщенні пошти зроблено ремонт своїми силами та з допомогою селищної ради (за кошти селищної ради).

 

       Проводиться робота по сплаті податків. Постійно співпрацюємо з основним орендарем земельних паїв ТОВ  «Окнянський Колос». 

 

     Постійно приймаю  участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради.  Виконую доручення селищної ради, надаю інформацію їх про виконання. Проводяться різноманітні заходи .

 

      Звітній період відзначився тим, що побудоване в попередні роки підтримувалось в належному стані, нове будівництво не здійснювалось.

     Але не зважаючи на всі труднощі, які виникли переді мною на першому році роботи на посаді старости, я впевнений, що мене почують, і ми відновим темпи розвитку села до  найкращого рівня, керівництво Окнянської селищної ради об’єднаної територіальної громади   не залишить нас на самоті та будуть спільно з нами вирішувати  наші  проблемні питання. 

Мої  зусилля  направленні на вирішення питання ремонту доріг в селі Гавиноси,  в  цьому  році  за допомогою селищної ради.

 

       Звітуючи сьогодні перед вами про свою роботу, сподіваюсь на те, що в обговоренні звіту, даючи об’єктивну оцінку роботи старости, внесете конкретні пропозиції щодо вдосконалення діяльності в подальшому. Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності селищному голові, працівникам селищної ради, робітникам всіх установ та закладів, депутатам, підприємцям, одноосібникам всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашого старостинського округ.

  Також  хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю всім жителям села Гавиноси. 

   Вся наша діяльність відкрита для всіх, фотозвіти опубліковано в мережі Фейсбук у групі «Гавиноський старостинський округ»

   Всім  бажаю  здоров’я,  наснаги  та  впевненості  у  завтрашньому  дні!!!

 

Староста                                                            Олексій КІРІЦА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних