A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

ПОВІДОМЛЕННЯ споживачам КП «Красноокнянський комунальник» про намір встановити тарифи з централізованого водопостачання на території Окнянської селищної ради

Дата: 03.12.2021 11:47
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

Відповідно до п. 3 розділу II Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 130, КП «Красноокнянський комунальник» доводить до відома інформацію про встановлення тарифів з централізованого водопостачання до споживачів Окнянської селищної ради.

         Згідно  прийнятих  рішень Окнянської  селищної  ради  від  23.09.2021 600/11-VIII «Про безоплатне прийняття індивідуально визначеного майна з балансу КП «Довжанський сільгоспкомунгосп» на баланс Окнянської селищної ради та надання в оперативне управління КП «Красноокнянський комунальник» та № 601/11-VIII «Про надання в оперативне управління КП «Красноокнянський комунальник» індивідуально визначеного майна Окнянської селищної ради», КП «Красноокнянський комунальник» розширило зону обслуговування по наданню послуг з централізованого водопостачання споживачам по території Окнянської селищної ради.

         З 01.09.2021 року в смт Окни діють тарифи, затверджені рішенням  виконавчого комітету Окнянської селищної ради від 02.08.2021  84/11 «Про зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення та інших споживачів в смт Окни шляхом коригування тарифів» на централізоване водопостачання:

       - для населення - 29,80 грн за 1м3 (у т.ч. ПДВ);

       - для бюджетних організацій, підприємств, установ та інших споживачів - 50,66 грн за 1м3 (у т.ч. ПДВ).

        Розрахунок тарифів  на послугу з централізованого водопостачання здійснено на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 869 зі змінами та доповненнями, законодавчих актів України щодо централізованого водопостачання та водовідведення,  Закону України «Про державний бюджет України на 2021 рік».

       Законом України «Про державний бюджет України на 2021 рік» з 01.12.2021  встановлено прожитковий мінімум – 2481,00 гривень та мінімальну заробітну плату - 6500,00 гривень. В розрахунках діючих тарифів  - 6000,00 гривеньростання на 8,3%).

       Відповідно до зростання заробітної плати зросли загально-виробничі, адміністративні витрати та єдиний соціальний внесок.

       На зміну тарифів вплинуло в першу чергу:

       - підвищення ціни на електроенергію: в діючому тарифі враховано 3,41 грн/кВт, фактично за 1 квт/год. – 4,07 грн/кВт (19,36%). Збільшено споживання електроенергії в зв’язку з розширенням зони обслуговування з 331756 кВт/рік (в діючому тарифі) до 562907 кВт/рік (збільшення на 69,6%);

      - підвищення ціни на паливно-мастильні матеріали (дизельне паливо - 30,00 грн, в тарифі враховано - 26,00 грн, тобто фактична ціна збільшилася на 15,3%; бензин - 30,00 грн, в діючому тарифі - 27,50 грн, тобто фактична ціна збільшилася на 9%;

      - витрати на оплату праці та збільшення фонду оплати праці відбулося за рахунок збільшення одиниць, в зв’язку з розширенням зони обслуговування та підвищенням мінімальної заробітної плати.

        В планових тарифах відсутній плановий прибуток для населення, для бюджетних організацій, підприємств, установ та інших споживачів тариф розрахований з метою розрахунку інвестиційної програми модернізації системи водопостачання (відповідно до законодавства України):

       

         На централізоване водопостачання:

      - для населення - 46,84 грн за 1м3 (у т.ч. ПДВ);

      - для бюджетних організацій, підприємств, установ та інших споживачів - 70,26 грн за 1м3 (у т.ч. ПДВ).

        Встановлення розрахованих тарифів надасть змогу:

        1. Забезпечити належну якість та своєчасність надання послуг.

        2. Своєчасно та в повному обсязі проводити розрахунки з відповідними обов’язковими державними платежами та податками.

        3. Вирішити питання з виплатою заробітної плати працівникам підприємства.

 

        Діючий тариф на послугу з централізованого водовідведення залишити без змін:    

       - для населення - 19,83 грн за 1м3 (у т.ч. ПДВ);

        - для бюджетних організацій, підприємств, установ та інших споживачів - 33,71 грн за 1м3 (у т.ч. ПДВ).

       

        Зауваження та пропозиції щодо встановлення тарифів на послугу з централізованого водопостачання від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань просимо надавати у письмовій формі протягом 14-ти календарних днів з дати опублікування повідомлення споживачів щодо наміру встановлення тарифів за адресою:

       -  Комунальне підприємство «Красноокнянський комунальник», 67900, Одеська область, Подільський район, смт Окни, вул. Європейська, 32 Б, електронна адреса – komunalnik_okna@ukr.net;

       - Окнянська селищна рада, 67900, Одеська область, Подільський район, смт Окни, вул. Комарова, 2,  електронна адреса – selychna5@ukr.net

 

Розрахунок тарифів на водопостачання

Рішення виконкому


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних