A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

СТОП - ЗАРПЛАТАМ У “КОНВЕРТАХ”

Дата: 09.07.2021 13:47
Кількість переглядів: 344

СТОП - ЗАРПЛАТАМ У “КОНВЕРТАХ”

 

Якщо Ваші відносини з роботодавцем не оформлені або, якщо у офіційній звітності зазначена лише частина Вашої фактичної зарплати – Ви стали жертвою практики виплати “чорної” зарплати.

     Повага до себе починається з шанування законів своєї держави. У нинішніх умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у “конвертах”,  організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

   Погоджуючись на виплату “чорної” зарплати, Ви тим самим погоджуєтесь на слідуючі ризики:

- працівник, який отримує зарплатню в “конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне;

- не отримаєте відпускних;

- не отримаєте в повному обсязі оплату листка непрацездатності.

   Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату “в конвертах” позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію матимете тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати і неприємність даної ситуації Ви відчуєте більш гостро ближче до старості.

   Розмір пенсії є похідною від розміру легально нарахованої заробітної плати та тривалості страхового стажу. Особливо хочеться наголосити на тому, що заробітна плата – це складова, яка прямо пропорційно впливає на розмір призначуваної пенсії.

    З 2000 року в Україні діє система персоніфікованого обліку, яка надає кожній застрахованій особі (найманому працівнику) можливість безоплатно отримувати відомості про себе, тобто з якої суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї роботодавцем до Пенсійного фонду страхових внесків. Ця система дозволяє застрахованій особі контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії, вимагаючи від роботодавця своєчасної та повної сплати страхових внесків.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що заробітна плата у “конвертах” – це майбутнє без гарантій і впевненості!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.