A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

Без води неможливе життя

Дата: 22.03.2021 12:06
Кількість переглядів: 11243

         Всесвітній день води бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту.

        З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води. У 2021 році він буде проходити під гаслом «Цінність води для кожного з нас». У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів, адже більше мільярда людей на планеті використовують неякісну воду.

       Більшість українців споживають воду з поверхневих водних джерел - річок, водосховищ, зокрема з Дніпра забезпечується водою близько 2/3 населення України.

      Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води. Вода з річки очищується до питної та транспортується до будинків і підприємств, а потім каналізаційні стоки після очистки повертаються знову до річок. Водоканали контролюють якість та склад води на кожному етапі циклу. Застарілість обладнання, щорічне збільшення концентрації забруднюючих речовин спричиняють повернення до річок недостатньо очищених вод. Використання неякісної води впливає як на здоров’я окремих мешканців, так і погіршує екологічний стан цілих регіонів.

      З метою привернення уваги мешканців України до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів, виховання екологічно свідомого мислення українців Державне агентство водних ресурсів України звертається до громадян з проханням шанобливого ставлення до води. Зокрема, вжиття заходів щодо її економного використання, користування у побуті безфосфатними миючими засобами.

Провідний інженер відділу

водних ресурсів басейну Унтила Р.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.