Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

До відома мешканців багатоквартирних будинків!

Дата: 19.03.2021 11:46
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

 

            Окнянська селищна рада повідомляє про наявні можливості для співвласників ОСББ та мешканців багатоквартирних будинків, що планують створити ОСББ щодо термомодернізації багатоквартирних житлових будинків завдяки участі у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності». З вересня 2019 року відбувся повномасштабний запуск ДУ «Фонд енергоефективності». Тепер кожне ОСББ, яке бажає зробити свій будинок більш енергоефективним, може взяти участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ», тобто якщо будинок з ОСББ тоді мешканці мають право скористатися перевагами програми.

           Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель, з врахуванням кращих європейських практик. Це означає, що співвласники багатоповерхівок можуть отримувати компенсацію до 70% від Фонду для реалізації проектів з термомодернізації будинків і використовувати фінансову підтримку з місцевого бюджету. В результаті їх реалізації, співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. У зв’язку із припиненням поширення програми «Теплі кредити» на багатоквартирні будинки, єдиною державною програмою енергомодернізації багатоповерхівок – є Програма Фонду «ЕНЕРГОДІМ».   

           Фонд енергоефективності це єдина в Україні державна установа, створена Урядом України відповідно до Закону України «Про Фонд енергоефективності» з метою підтримки ініціативи щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження. Програма Фонду «ЕНЕРГОДІМ» реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

            Станом на 30 грудня 2020 року Фондом отримано 313 заявок від ОСББ на участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ», а загальна вартість проектів у роботі складає понад 2 млрд грн.

Дана Програма буде діяти виключно в багатоквартирних будинках, в яких створено ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків), відповідно до Програми «ЕНЕРГОДІМ».

            Ознайомитись з діяльністю Фонду та результатами реалізації Програми «ЕНЕРГОДІМ» можна за посиланнямhttps://eefund.org.ua/programa-energodim.

            Окнянська селищна рада запрошує ініціативні групи, які мають бажання покращити свої умови проживання прийняти участь у вищезазначеній  Програмі Фонду. За допомогою та консультацією просимо звертатися у відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та благоустрою Окнянської селищної ради, електронна пошта: viddilzkh_otg@ukr.net, контактний телефон: 0509248982 або 0664574609.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних