A A A K K K
для людей із порушенням зору
Окнянська громада
Одеська область, Подільський район

ДО ВІДОМА ТА ВИКОРИСТАННЯ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ДІТЯМ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 14.01.2022 11:58
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

 Відповідно до листа Міністерства соціальної політики України                   від 22.12.2021 № 21515/0/2-21/58 Департамент соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації інформує.

Механізм безкоштовного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб визначено Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 (зі змінами) (далі – Порядок).

Порядком запроваджено ведення електронного документообігу, в тому числі електронне ведення особових справ осіб з інвалідністю в централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – банк даних).

Також відтепер особа з інвалідністю може не виходячи з дому подати документи необхідні для взяття на облік та забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі – ТЗР) через електронний кабінет особи з інвалідністю в банку даних (далі – електронний кабінет особи).

 

Сервіс „Електронний кабінет особи з інвалідністю забезпечує:

  • доступ громадянам до електронного кабінету за кваліфікованим електронним підписом (далі – КЕП);

-  можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплення сканованих копій документів та підписання заяв КЕП – особам, зареєстрованим в ЦБІ;

- можливість подачі заявки на первинну реєстрацію в ЦБІ із заповненням стандартної форми реєстрації, прикріплення сканованих копій необхідних документів та підписання документів КЕП – особам, які відсутні в ЦБІ;

-  можливість надсилання особам з інвалідністю в електронний кабінет повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ТЗР та пакету документів;

  • можливість надсилання інформаційних повідомлень з ЦБІ на електронну скриньку при виникненні подій, про які необхідно повідомити особу з інвалідністю.

Зазначені можливості електронного кабінету значно полегшують та

прискорюють процедуру забезпечення громадян ТЗР.

Реєстрація особи з інвалідністю в особистому електронному кабінеті можлива за посиланням  https://ek-cbi.msp.gov.ua/  або на офіційному веб сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням „Електронний кабінет особи з інвалідністю” у розділі „Е-Сервіси”.

Ознайомитись з інструкцією користувача електронного кабінету особи та навчальним відео можна за посиланням

https://www.msp.gov.ua/news/20999.html .

Додатково зазначаємо, що з порядком дій щодо забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР можна ознайомитися на офіційному веб сайті Мінсоцполітики у розділі ,,Інвалідність”, підрозділі ,,Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації” де розміщено інформаційні матеріали щодо реалізації механізму забезпечення ТЗР, зокрема, за посиланнями https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobamireabilitacii-specavtotransportom.html ,  https://www.msp.gov.ua/news/19917.html  .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних